Sivut

torstai 1. huhtikuuta 2010

jäiden lähdön aikaa

Eletään sitä aikaa vuodesta, kun odotus on kiivasta ja tulee seurattua jää -ja säätiedotuksia hyvin tiiviisti. Suunitteilla on ensimmäiset sukellusreissut ja veikkaukset jäidenlähdön ajankohdasta on heitetty. Minun arvioni osuu 15.4. ja perustan sen usean vuoden kokemukselle turun saaristosta.
ensimmäiset pulahdukset lähdetään kyllä jo tekemään paljon aiemmin, koska virtapaikat ovat jo auki ja sulattavat jäätä hurjaa vauhtia.
Kylmästä virrasta voi olla hankalaa löytää kalaa, mutta ei se taidakaan olla olennaista, kun on vuoden ensimmäinen sukellusreissu kyseessä ja vesi on kutakuinkin nolla-asteista. ne on niitä itsensä voittamisjuttuja, koska on aika kovaa touhua painaa menemään vedessä, joka on lähellä jäätymispistettä.
Kevään jäätilanne näyttää huolestuttavalta, mutta se johtuu ainoastaan siitä, että sitä tulee verrattua viime vuosiin. Todellisuudessa kevät on täysin ajallaan ja muutama viime talvi on ollut turhankin lämmin.
Uskon ja toivon, että kova talvi on saanut aikaa muutosta parempaan ja kalojen lisääntyminen ja elinolosuhteet olisivat paremmat ja sitä kautta kannat vahvistuisivat.
Sukellusvarusteet on käyty läpi, jotain korjauksia tehty ja muutama oivaltava ratkaisu elämän helpottamiseksi merellä.
Kuumottavaa odottelua, mutta onneksi kalenterista löytyy jo merkintä ensi viikolle ja huhtikuun lopulla on perinteinen haukireissu korppooseen luvassa, kyseessä on tosin heittokalastus, mutta eiköhän kolmen päivän reissulle mahdu pari sukellustakin. Korppoossa ehdoton ykköskohde on siika ja pimeässä sitä täytyy lähteä etsimään, kun tuntuu, ettei osaaminen vielä oikein riitä siian päivällä löytämiseen.Vielä en ole ainuttakaan siikaa ampunut, mutta usko on kova siihen, että tuleva kevät kaiken muuttaa. Mahdollisuuksia parantaa säälittävää 3kg:n haukiennätystä on varmasti myös tuolla samalla retkellä. Kahdesti on tullut ryssittyä iso hauki, toinen pimeällä n.7kg ja toinen oli sitten jo vauraampi, arviolta kymppisarjalainen. Molemmilla kerroilla kuvaan astui kokemattomuus...voin vakuuttaa, että iso hauki on veden alla vaikuttava näky ja saattaa saada aikaan jäätymisen, kun pitäisi painaa liipasinta=))'
Eiköhän nuo otteet tuosta ala tulla varmemmiksi, kun kalakontakteja tulee lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti