Sivut

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Graavikala


Meri on täynnä hyvää ja terveellistä ruokaa. tässä oiva perusresepti punaisen kalan suolaamiseen. valmistustapa ei ole turhaan tuoresuolaus, siis huolehdi kalan tuoreudesta. Muista, että marketista ostettu norjalainen merilohi on ensin pyydetty, perattu, pakattu, kuljetettu kalatukkuun suomeen ja sieltä lähikauppaasi, kukin voi arvioida siitä kalan tuoreutta.Kotimaista kirjolohta saa todennäköisesti tuoreempana, koska se tulee lähempää.
1500g taimen/lohifile
100g suolaa
50g sokeria
0.6l vettä
tillinoksia
halutessa pippuria, minä en kalan maustamiseen pippuria käytä, koska minusta se on liian vahva maku hennolle kalan maulle.
kiehauta vesi, suola ja sokeri niin että liukenevat.
valitse kalan koon mukaan astia, voit myös jakaa kalan kahtia tilan säästämiseksi. aseta kala vuokaan ja kaada jäähtynyt liemi päälle, lisää tillin oksat.(kalan tulee olla pinnan alla)
käännä filee 12h kuluttua, jotta se suolaantuu tasaisesti. tällä suolamäärällä kala on valmis vuorokauden kuluttua. Älä laita painoa päälle, koska se hidastaa suolaantumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti